Gå direkt till innehållet

Ny webbplats om hur man kan förebygga cancer

Cancerorganisationerna har lanserat en ny webbplats med fokus på förebyggandet av cancer. Där kan var och en hitta tips för ett hälsosammare liv.

Visste du att upp till 40 procent av alla cancerfall skulle kunna förebyggas med rätta levnadsvanor? För att lyfta fram detta budskap har Cancerföreningarna lanserat nya webbsidor där fokus ligger på förebyggandet av cancer. Webbsidornas huvudinnehåll finns tillgängligt också på svenska.

Den nya webbplatsen bär namnet Gott liv utan cancer, www.utancancer.fi.

På webbplatsen har man sammanställt omfattande, uppdaterad information om hur olika levnadsvanor påverkar risken för cancer. Där hittar du information om t.ex. riskerna med tobaksrökning, alkoholbruk och solens UV-strålning och om vikten av hälsosam kost. Webbplatsen guidar läsarna till hälsosamma val.

Känn till cancerriskerna

Den finskspråkiga versionen av webbplatsen är något mera omfattande än den svenskspråkiga versionen: www.ilmansyöpää.fi(öppnas i ett nytt fönster).

Förebyggandet av cancer är en av hörnstenarna i Cancerorganisationernas verksamhet. Cancerorganisationerna strävar efter att antalet människor som drabbas av cancer är så litet som möjligt. Därför bedriver vi långsiktigt hälsofrämjande arbete som riktar sig till många olika målgrupper. Den nya webbplatsen Utan cancer är ett centralt medel att nå våra mål.

Förra hösten lanserade Cancerorganisationerna två nya webbsidor: alltomcancer.fi(öppnas i ett nytt fönster) för patienter och deras anhöriga och cancerforeningen.fi(öppnas i ett nytt fönster) som koncentrerar sig på organisationsärenden.
Den nylanserade webbplatsen med fokus på förebyggandet av cancer kompletterar det informationspaket som Cancerorganisationerna erbjuder. Webbplatsen utancancer.fi riktar sig till vanliga människor som är intresserade av sin hälsa och hur de kan förebygga cancer.